Tot 7 jaar cel voor voorbereiding liquidatie topcrimineel Naoufal F. alias Noffel in Berlijn

De rechtbank heeft tot 7 jaar cel opgelegd voor de voorbereiding van de liquidatie op topcrimineel Naoufal F. alias Noffel,

De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De vijf mannen zouden in 2015 voorbereidingshandelingen hebben getroffen om F. te liquideren. Het meeste bewijs tegen de verdachten komt uit gekraakte berichten uit Ennetcom pgp-toestellen. Justitie en politie wisten in 2019 toegang te krijgen tot een grote hoeveelheid berichten waaronder chats over de mogelijke liquidatie van Noffel.

Eén van de verdachten heeft tijdens de rechtszaak verklaringen afgelegd en zegt toneelspel te hebben gespeeld. De 43-jarige Cedric R. claimt de liquidatie nooit daadwerkelijk te hebben willen uitvoeren. Naar eigen zeggen speelde hij het spelletje mee om zo betaald te krijgen zonder de moord op Noffel daadwerkelijk te liquideren. De officier van justitie ziet dit anders en heeft tegen de verdachten gevangenisstraffen tot zeven jaar geëist.

In een andere zaak kreeg R. 26 jaar cel opgelegd. Het gaat om de liquidatie op de onschuldige dj Djordy Latumahina. Hij werd in 2016 in een parkeergarage in Amsterdam doodgeschoten. Zijn vriendin en dochter zaten ook in de auto. De vriendin van Latumahina raakte zwaargewond. Medeverdachte Djurgen W. kreeg hiervoor 30 jaar cel en verdachte Tony D. werd vrijgesproken. Hij heeft altijd volgehouden niets met de moord op Latumahina en de liquidatieplan rond Noffel te maken te hebben. D. zegt in Berlijn te zijn geweest om wiet te verkopen en voelt zich ‘genaaid’ door de verklaringen van R..