Groot drugslab voor productie amfetamine opgerold in schuur

De politie heeft zondagavond een groot drugslab ontdekt in een schuur in Driebruggen. In het lab werd amfetamine geproduceerd.

Na binnengekomen informatie startte de politie een onderzoek en doorzochten het pand. Binnen werd een volledig ingericht amfetaminelab aangetroffen. Op dat moment waren twee mannen van 33 en 36 jaar uit Tilburg en België in het lab aan het werk. Zij zijn direct aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De voorgeleiding zal woensdag plaatsvinden bij de rechter commissaris in Den Bosch.

De specialisten van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn begonnen met het ontmantelen van het laboratorium. Dit chemisch proces kan niet direct worden gestopt en moet zorgvuldig worden uitgezet. Tientallen liters amfetamine stonden opgeslagen en duizenden liters chemisch afval.

Het is nog onbekend hoe lang het drugslab gedraaid heeft en hoeveel er geproduceerd werd. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.