Slachtoffer ontvoering Amstelveen mocht zijn afgeknipte vinger meenemen

Het slachtoffer van de ontvoering in Amstelveen kreeg van de daders zijn afgeknipte vinger mee toen hij werd vrijgelaten in Leiden. Dat heeft de politie bekendgemaakt in Opsporing Verzocht.

Op donderdag 9 maart werd de 37-jarige Rotterdammer bij een sportschool op de Van der Hooplaan in Amstelveen uit zijn auto getrokken door mannen in bivakmutsen en meegenomen in een andere auto. De politie kreeg meldingen van omstanders die hier getuige van waren en starten een onderzoek.

Later op de avond, rond 21.30 uur, werd het slachtoffer door een omstander op straat aangetroffen in Leiden. De politie werd gealarmeerd en kwamen ter plaatse. De man, een Rotterdammer én bekende van de politie, was gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vinger bleek te zijn afgeknipt. Ook al had het slachtoffer zijn vinger meegekregen in het ziekenhuis kon deze niet meer worden vastgemaakt.

Na onderzoek door de politie werd in Leiderdorp een 29-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de ontvoering. Volgens het slachtoffer waren de daders mogelijk uit op losgeld. Voorzover bekend is dat niet betaald. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.