De politie heeft vrijdagochtend op een vrachtschip in Moerdijk een drugslab aangetroffen waar crystal meth werd geproduceerd. Vier mannen zijn aangehouden en vastgezet.

Agenten troffen rond 13.20 uur tijdens een controle een drugslab en chemicali├źn aan op het schip. Tijdens de controle waren vier mannen van 23, 26 en 37 jaar uit Mexico en een 65-jarige man uit Breda. Het viertal is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex voor verder verhoor.

De omgeving van de boot werd in eerste instantie ruim afgezet, vanwege het vrijkomen van een chemische lucht. Na het luchten van de boot werd alleen nog de directe omgeving van de boot afgezet. Hierbij is de boot eerst aan de kade gelegd, zodat het drugslab veiliger ontmanteld kon worden. Het onderzoek en de ontmanteling duurt nog zeker tot zaterdag.

Volgens de politie is de ontdekking van het lab uniek in Nederland. Eerder werden al wietkwekerijen in schepen aangetroffen of een drugslab in een woonboot maar nog nooit een drugslab in een groot schip. De recherche onderzoekt de zaak.