© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

‘Kroongetuige kreeg opdracht liquidatie Turkse man van kopstukken Caloh Wagoh’

De kroongetuige die verklaringen heeft afgelegd tegen de Caloh Wagoh kopstukken inzake liquidaties, is naar eigen zeggen betrokken geweest bij twee van de nieuw toegevoegde liquidaties.

Tijdens een tweede pro-formazitting in de zaak tegen onder meer Delano ‘Keylow’ R. en Greg R., leiders van motorclub Caloh Wagoh, werd duidelijk dat Tony de G. bij meer liquidaties betrokken is geweest. De 71-jarige Greg R., vader van de tot levenslang veroordeelde huurmoordenaar Jesse R., heeft alle betrokkenheid bij de liquidaties ontkend.

Volgens De G. zou hij van beide Caloh Wagoh kopstukken opdracht hebben gekregen om Zeki Yumusak om het leven te brengen. De kopstukken zouden de opdracht hebben gekregen van een nog onbekende Turkse man. De kroongetuige wilde Yumusak niet vermoorden omdat hij de man nog van vroeger kende. Door tijd te rekken en naar het buitenland te vluchten kwam hij onder het uitvoerden van de liquidatie uit.

De andere moord zou de liquidatie van Farid Souhali zijn. Hiervoor zijn recent aanhoudingen verricht. Volgens de kroongetuige werd hij in april 2017 gebeld door Delano R. en moest naar Delft rijden. Daar kreeg hij een sms waarin hij gevraagd werd zijn dimlichten aan te doen. Vrijwel direct daarna stapten drie mannen in van wie De G. er twee herkende. De politie heeft twee van de drie opgepakt voor het uitvoeren van de liquidatie op Souhali. Volgens De G. moest hij ze die dag ophalen omdat de sleutel van de vluchtauto was afgebroken.

De inhoudelijke behandeling van deze zaak zal volgens de officier van justitie pas in 2020 plaatsvinden. Er zal naar aanleiding van de verklaringen van de kroongetuige nog een groot onderzoek worden opgestart door de politie. De volgende zitting is op 18 juli en mogelijk zal er dan meer bekend zijn.