Groot geldbedrag in beslag en aanhoudingen bij oprollen illegaal pokertoernooi na meldingen

De politie in Valkenswaard heeft een groot geldbedrag in beslag genomen bij het oprollen van een illegaal pokertoernooi.

Bij de politie waren meerdere signalen binnengekomen over mogelijk illegale gokpraktijken. Het onderzoek leidde naar een pand aan de Peperstraat. Daar werd door de politie afgelopen nacht een doorzoeking verricht. Hierbij werd al snel duidelijk dat er inderdaad sprake was van een illegaal pokertoernooi.

De aanwezigen werden allemaal gecontroleerd en zijn strafbaar voor het illegaal pokeren. Hun deelname is onderdeel van het onderzoek dat naar aanleiding van deze inval is opgestart en krijgt volgens een woordvoerder op een later moment een vervolg.

De organisator van de avond, een 41-jarige man uit Valkenswaard, werd samen met drie medewerkers aangehouden. De medewerkers betroffen een 30-jarige, een 60-jarige man en een 56-jarige vrouw. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Valkenswaard.

Het vermoeden bestond dat er met grote bedragen gepokerd werd. Tijdens de doorzoeking van het pand werd inderdaad een groot geldbedrag aangetroffen dat verstopt was. Dit geldbedrag, ter waarde van enkele duizenden euro’s, is in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek naar de illegale gokpraktijken.