Grote groep jongeren beroofd man op straat met geweld van jas én BMW

In Eindhoven is een man van zijn jas én BMW beroofd door een grote groep jongeren op straat.

Het slachtoffer reed zondag rond 22.45 uur samen met een vriend vanuit de Piuslaan naar de Geert Grootestraat waar de auto werd geparkeerd. De auto betreft een grijze BMW, type 318i in een stationwagen uitvoering.

Eenmaal uitgestapt werden de bestuurder van het voertuig belaagd door een grote groep jongeren. Hierbij werd de man vanuit het niets hard geslagen, geschopt en enkele personen trokken ook nog aan zijn jas.

Door zich snel te ontdoen van zijn jas kon het slachtoffer ontkomen. Hij wist zich samen met zijn vriend al rennend in veiligheid te brengen en te ontsnappen aan de groep gewelddadige jongeren.

Toen het slachtoffer weer bij de plek aankwam waar de BMW geparkeerd stond, was de auto inmiddels verdwenen. De autosleutel van de BMW zat in de jas die in handen was van de straatrovers. De auto is de dag erna terug gevonden op het Science Park in Son en Breugel.

De groep was volgens het slachtoffer behoorlijk groot te noemen, met ongeveer twaalf personen in de leeftijd van 16 en 20 jaar oud. De politie heeft een onderzoek ingesteld maar nog geen aanhoudingen verricht.