© Crime-Nieuws.nl

Grote hoeveelheden cash, wiet en vuurwapens gepakt bij invallen in onderzoek grootschalige hennepteelt

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige hennepteelt invallen verricht en onder meer grote hoeveelheden cash, wiet en vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.

De politie Oost-Nederland viel vrijdag binnen in negen panden in Nijmegen, Ewijk, Goor en Enschede. De woningen en bedrijfsloodsen zijn doorzocht door de politie. In de Haaksbergerstraat werd een grote wietkwekerij aangetroffen. Een medewerker van Enexis was genoodzaakt om de stroom van zestig woningen af te sluiten. De kwekerij met rond de 1000 planten kon daarna veilig worden afgebroken en ontmanteld.

In een andere woning in Enschede werd zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De agenten hebben tijdens de diverse invallen meerdere goederen in beslag genomen waaronder administratie, diverse devices/gegevensdragers, een auto, grote hoeveelheden contant geld, wiet en meerdere vuurwapens. Een 42-jarige man uit Enschede is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en deelname aan een criminele organisatie. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.