© crime-nieuws.nl

Grote hoeveelheden wiet, geld en vuurwapens gepakt bij invallen inzake grootschalige kweek wiet en witwassen

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige kweek van wiet, invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

Agenten zijn vanochtend binnengevallen in woningen in Groningen en Emmer-Compascuum en een growshop in Emmen. Daarnaast zijn er twee locaties in Duitsland opgerold die gebruikt bleken te worden als wietkwekerij.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van onderzoek en anonieme meldingen uit Nederland en Duitsland. Daarnaast is er informatie verzameld uit gekraakte pgp-berichten. Er zijn meerdere personen aangehouden. Het gaat om een 44-jarige man uit Groningen, een 52-jarige man uit Emmer-Compascuum, en een 44-jarige vrouw uit Emmer-Compascuum en een 30-jarige vrouw uit Emmer-Compascuum.

Bij de invallen werden onder meer grote hoeveelheden contant geld, een grote hoeveelheid wiet en meerdere vuurwapens en munitie aangetroffen. Daarnaast heeft de politie beslag gelegd op meerdere voertuigen, woningen en bankrekeningen. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.