Grote hoeveelheid wit poeder (door wc gespoeld), wiet en contant geld bij controle spookbewoning

De politie heeft in een pand in Bergen op Zoom een grote hoeveelheid wit poeder, wiet en contant geld aangetroffen.

Agenten assisteerden maandag medewerkers van de gemeente bij een controle op spookbewoning. Dit leidde naar een pand aan het Hof van Valkenburg. Er werden vier mannen aangetroffen die direct zeer agressief reageerden op de aanwezigheid van de ambtenaren en de politie. Volgens een woordvoerder leek het erop dat de mannen onder invloed waren van drugs.

In de woning zagen de controleurs verschillende soorten drugs op tafel  liggen. Er stond een bak met wit poeder en henneptoppen lagen voor het grijpen. De situatie werd bevroren en door de politie werd de rechter-commissaris gevraagd om toestemming voor de doorzoeking van het pand. Alle vier de aanwezigen zijn aangehouden door de politie. Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Het gaat om twee mannen uit Malden van 27 en 28 jaar oud, een man van 22 die niet is ingeschreven in een gemeentelijke basisadministratie en de bewoner van de woning aan het Hof van Valkenburg.

Eén van de verdachten zag kans om een gedeelte van het witte poeder door het toilet te spoelen. Deze man werd door de agenten geboeid bij de andere verdachten teruggebracht. De resten zijn in beslag genomen en het blijkt vermoedelijk te gaan amfetaminepoeder. Tijdens de huiszoeking troffen de agenten onder meer wiet, xtc-pillen, hasj, een busje pepperspray, (vermoedelijk) gestolen paspoorten en een grote hoeveelheid contanten aan. De spullen zijn in beslag genomen en de verdachten zitten vast op verdenking van handel in soft- en harddrugs, witwassen, wapenbezit en heling en/of diefstal van identiteitsdocumenten.