Grote industriële ketels voor amfetamineproductie drugslab ontdekt op locatie in Heijningen

Vandaag heeft de politie op het terrein van een afgelegen woonhuis in het buitengebied van Heijningen onderdelen van een drugslaboratorium aangetroffen.

Het gaat om diverse grote industriële ketels die typisch worden gebruikt voor de productie van amfetamine. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en Forensische Opsporing voeren ter plaatse onderzoek uit. Ze hebben reeds vastgesteld dat op deze locatie eerder synthetische drugs zijn vervaardigd.

Deze locatie kwam aan het licht als resultaat van een uitvoerig rechercheonderzoek. Op dezelfde dag, namelijk woensdag 16 augustus 2023, werd rond 11.00 uur in Rotterdam een 58-jarige man uit Tilburg gearresteerd, die eerder die ochtend werd gezien bij het pand aan de Postbaan. De 32-jarige bewoner van het betreffende pand is eveneens aangehouden. Een doorzoeking van zijn woning werd geleid door een rechter-commissaris. Tijdens deze doorzoeking werden diverse zaken in beslag genomen, waaronder verdovende middelen.

Buiten het pand stond een voertuig met daarin een IBC-container waarin vermoedelijk chemisch afval van drugs zat. Deze container was verbonden met de bodemplaat van het voertuig door middel van een flexibele leiding, met een gat erin. Dit stelde de daders in staat om het afval al rijdende weg te lozen.