© OM

Grote ladingen blokken cocaïne voor Rotterdam en Hamburg onderschept in Colombia

In Colombia zijn grote ladingen blokken cocaïne onderschept die onderweg waren naar Rotterdam en Hamburg.

De Colombiaanse Nationale Politie heeft tijdens paasweek twee grote ladingen cocaïne onderschept die klaar waren voor verzending naar Europa. De drugs waren verstopt in zeecontainers die via de haven van Santa Marta (Antioquia, Colombia) naar hun bestemmingen werden gestuurd.

De eerste lading, met een gewicht van meer dan een ton, was bedoeld voor de Duitse havenstad Hamburg en werd ontdekt tussen een legale lading bananen voor export. De drugs werd ontdekt door speurhonden. De tweede lading, met een geschat gewicht van meer dan een halve ton, was vermoedelijk bestemd voor de haven van Rotterdam in Nederland.

Deze operatie is een grote klap voor de drugshandelaren die ervoor kiezen om drugs via zeecontainers naar Europa te smokkelen. De Colombiaanse politie heeft hiermee een belangrijke stap gezet in de strijd tegen de internationale drugshandel en laat zien dat ze de capaciteit hebben om deze illegale activiteiten te onderscheppen en te voorkomen.

De politie zal doorgaan met hun inspanningen om de drugshandel te bestrijden en de samenwerking met andere landen versterken om deze internationale criminele activiteiten te bestrijden. De onderschepping van deze grote ladingen cocaïne is een belangrijk succes voor de politie en een signaal naar de drugshandelaren dat ze niet ongestraft kunnen doorgaan met hun activiteiten.