Man gezocht in onderzoek vermoorde jongen (9) Belgische Gent aangehouden

De politie heeft een man aangehouden die gezocht werd in verband met de dood van een jongen (9) in Gent.

Op vrijdagavond 14 april heeft de politie in Bakel een 34-jarige Roemeense man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het overlijden van een 9-jarige jongen uit het Belgische Gent. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Voor zijn aanhouding was een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

De Belgische autoriteiten hadden de Nederlandse politie verzocht om de verdachte op te sporen en aan te houden. Na een intensieve zoektocht werd de man gevonden in Bakel, een plaats in de provincie Noord-Brabant. De politie heeft de man aangehouden en in hechtenis genomen.

De verdachte zal op maandag worden voorgeleid aan de rechtbank in Amsterdam. Dit gebeurt met het oog op zijn overlevering aan de Belgische autoriteiten. Het is nog onduidelijk wat de precieze betrokkenheid van de verdachte bij het overlijden van de jongen is. Het onderzoek naar de zaak loopt nog en de Belgische autoriteiten zullen de verdachte verder ondervragen.

De zaak heeft veel beroering veroorzaakt in België en Nederland. Het overlijden van de jongen heeft voor veel verdriet gezorgd bij zijn familie en vrienden. De autoriteiten doen er alles aan om de zaak op te helderen en de verantwoordelijken voor deze tragische gebeurtenis op te sporen. De moeder van de jongen zit ook vast in verband met de zaak.