© Instagram

Grote partij automatische vuurwapens en handvuurwapens gepakt bij inval arrestatieteam in garagebox

De politie heeft bij een inval in Eindhoven een grote partij wapens aangetroffen. Het gaat om automatische vuurwapens en pistolen.

Een arrestatieteam deed donderdagmiddag rond 14.00 uur een inval in een garagebox aan de Tarantostraat. Het ging om een geplande actie waarbij ook een woning werd doorzocht. De politie hield twee verdachten aan. Het gaat om een 32-jarige vrouw en een 36-jarige man.

In de garagebox werd een grote hoeveelheid automatische vuurwapens, handvuurwapens en munitie aangetroffen. De directe omgeving werd bij de vondst meteen afgesloten en een bewakingseenheid van de politie kwam naar de locatie om de omgeving te beveiligen. Daarna kon het Forensische team aan de slag om sporen veilig te stellen en onderzoek te doen, aldus een woordvoerder.

Tegelijkertijd werd ook nog een andere woning in Eindhoven doorzocht. Ook daar trof de politie wapens aan en die zijn ook in beslag genomen. De verdachten zitten vast en worden verhoord. De politie doet verder onderzoek naar de grote wapenvondst.