Twee verdachten aangehouden voor aanslag met molotovcocktails op journalist in Groningen

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor een aanslag met molotovcocktails bij een journalist in Groningen.

Agenten hebben vannacht twee personen aangehouden. De mannen worden verdacht van brandstichting en poging moord, nadat zij in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 augustus brandend materiaal in en tegen de woning van een journalist in Groningen hebben gegooid. Bij het incident raakte niemand gewond.

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) namen de zaak hoog op en hebben direct na de aanslag een uitgebreid onderzoek gestart. Er is een buurtonderzoek gedaan en de politie en het OM hebben een opsporingsbericht met beelden van de verdachten gepubliceerd.

De verdachten zijn een 32-jarige man en een 31-jarige man, allebei uit Groningen. De politie kwam de verdachten op het spoor door rechercheonderzoek en de tips die binnen kwamen na het delen van de beelden. ‘Niet alleen de politie heeft deze zaak hoog opgenomen, we zien dat mensen veel hebben meegedacht’, aldus districtschef Frank Smilda. ‘De beelden zijn massaal gedeeld en de tips hebben er mede voor gezorgd dat de verdachten zo snel konden worden aangehouden.’