© Instagram

Grote partij gedroogde wiet en inbreker gepakt na verdacht gedrag in parkeergarage

De politie heeft in Nijmegen na verdacht gedrag een grote partij gedroogde wiet aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd een inbreker per toeval aangehouden.

Agenten hielden op vrijdag 31 december in een parkeergarage aan de Fenikshof een man aan die zich verdacht gedroeg. Volgens de politie was hij erg onrustig toen hij werd aangesproken en bij verder onderzoek bleek enkele kilo’s wiet bij zich te hebben. Daarop is de 36-jarige Nijmegenaar aangehouden. In zijn dichtbij geparkeerde auto werd een man van 43 zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen. Ook deze man is aangehouden.

Na de aanhoudingen en de vondst van de partij wiet heeft de politie de woning van de verdachte doorzocht. Daar werd een grote hoeveelheid gedroogde wiet aangetroffen. Het ging om meer dan 50 kilogram. Ook lag er een vuurwapen in het pand. De partij drugs en het wapen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Terwijl de politie in de woning bezig was met het onderzoek, hoorden aanwezige agenten dat er aan de voordeur werd gerommeld. Op het moment dat de voordeur van buitenaf werd geopend, konden ze een man aanhouden op verdenking van poging tot inbraak. Het gaat om een man van 53 jaar uit Nijmegen. De bewoner met wiet thuis zit nog vast en de twee anderen zijn inmiddels op vrije voeten.