© Instagram

Grote partij harddrugs in verborgen ruimtes bij inval onderzoek grootschalige drugshandel

De politie heeft in een onderzoek naar drugshandel een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen in verborgen ruimtes. Er zijn aanhoudingen verricht.

Naar aanleiding van een maandenlang onderzoek kwamen meerdere verdachten in beeld voor drugshandel. De politie heeft op dinsdagmiddag 28 december een inval verricht in een loods aan de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn. Meerdere aanwezige voertuigen bleken voorzien te zijn van verborgen ruimtes waarin grote hoeveelheden harddrugs verstopt zaten. De auto’s zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

In de loods waren vier mannen aanwezig en zij zijn aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en voorbereidende handelingen in het produceren van verdovende middelen. Het gaat om twee mannen uit Den Haag (49 jaar en 32 jaar), een 47-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 45-jarige man uit Dordrecht. Zij zitten op dit moment vast en woensdag beslist de rechter-commissaris of zij langer vast blijven zitten.

Op maandagochtend 10 januari is in een woning in Nootdorp ook een vijfde verdachte in het onderzoek aangehouden. Deze 29-jarige man uit Delft wordt donderdag 13 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar grootschalige drugshandel wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.