© crime-nieuws.nl

Nederlanders aangehouden in Spanje voor grootschalige kweek van wiet in koelwagens en container

In Spanje zijn bij een actie Nederlanders aangehouden voor grootschalige kweek van wiet. Het ging volgens de politie om een ‘professionele wietboerderij’.

Bij een doorzoeking in Aspe, in het zuidoosten van het land, werd een Nederlands echtpaar aangehouden. De twee bleken betrokken te zijn bij professionele en grootschalige hennepteelt. Op het terrein werden grote hoeveelheden wietplanten in koelwagens en in een industriële container aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de Guardia Civil werd er op grote schaal wiet gekweekt.

De verdachten zijn een 62-jarige man en zijn 50-jarige echtgenote. Het stel kwam in december in beeld bij een onderzoek naar het illegaal tappen van elektriciteit. Er bleek een enorme piek te zijn en dit leidde naar een parkeerplaats in Aspe. Het terrein was volgens Spaanse media in het bezit van iemand die gelinkt zou zijn aan drugsdelicten.

Er zijn onder meer observaties uitgevoerd en agenten zagen hoe stroomkabels naar twee koelwagens en een grote container leidden. Toen de Nederlander niet kon verklaren waar de kabels voor werden gebruikt heeft de politie doorzoekingen verricht. Er werden ruim 1300 wietplanten aangetroffen.