Grote partij heroïne van ruim 1600 kilo onderschept in haven Antwerpen na binnengekomen informatie

Na binnengekomen informatie is in de haven van Antwerpen een grote hoeveelheid heroïne onderschept.

In de haven van Antwerpen zijn twee grote partijen heroïne in beslag genomen door de Belgische autoriteiten, in samenwerking met hun Georgische collega’s. Het totale gewicht van de heroïne bedroeg 1660 kg. De inbeslagname kwam tot stand dankzij informatie die door de Georgische autoriteiten aan de Belgische autoriteiten werd doorgegeven.

De informatie betrof twee containers die vanuit Iran via Georgië naar de haven van Antwerpen zouden worden verscheept, met als uiteindelijke bestemming Estland. De dienst opsporingen van de douane kon de containers onlangs in Antwerpen lokaliseren en onderscheppen. Eén container was geladen met rollen staalkabel en de andere container met staalplaten, maar in beide containers werd de heroïne aangetroffen.

België fungeerde als transitland in deze zaak. De vaststellingen van de douane en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) zullen worden overgedragen aan de autoriteiten in Georgië, die een onderzoek zullen starten naar de betrokkenen bij de in- en uitvoer van verdovende middelen.

Dankzij deze internationale samenwerking tussen de Belgische en de Georgische autoriteiten werd er een aanzienlijke hoeveelheid heroïne van de straat gehaald en zullen de betrokkenen bij de smokkel van deze drugs worden opgespoord en vervolgd.

©️Parket Antwerpen