De kleine drone van Amazon die jaagt op inbrekers. © Amazon

Klopjacht met heli’s, drones en speciale eenheden na nieuwe schietpartij met acht doden in Servië

In Servië zijn opnieuw veel doden gevallen bij een schietpartij. Een schutter opende het vuur vanuit een auto en schoot zeker acht personen dood.

Opnieuw is het land dus getroffen door een schietpartij na een eerder bloedbad op een basisschool. Ditmaal vond het plaats in het dorp Dubona, waarbij de schutter vanuit een rijdende auto op willekeurige voetgangers schoot. De aanval resulteerde in acht dodelijke slachtoffers en dertien gewonden. Het is de tweede dodelijke schietpartij in minder dan twee dagen tijd in het land, en de politie heeft inmiddels een klopjacht geopend op de 21-jarige schutter.

De Servische minister van Binnenlandse Zaken noemt de schietpartij een “terreurdaad”, maar het motief van de dader is nog onbekend. Lokale media melden dat de schutter ruzie had bij een school en daar later terugkwam met een aanvalsgeweer. Met helikopters, drones en speciale eenheden wordt de verdachte nu gezocht.

De schietpartij komt kort na een dodelijk incident op een basisschool in Belgrado, waar een dertienjarige jongen acht leerlingen en een bewaker doodde en zeven anderen verwondde. Hoewel het motief van de jongen nog wordt onderzocht, heeft de Servische overheid al maatregelen aangekondigd tegen wapengeweld.

Na het incident op de school heeft de regering drie dagen van nationale rouw afgekondigd en aangekondigd dat ze de afgifte van wapenvergunningen wil kunnen stopzetten. Hoewel schietpartijen niet vaak voorkomen in Servië, zijn er veel wapens in omloop en wil de overheid strengere regels implementeren om dergelijke incidenten te voorkomen.