De politie heeft bij een inval in een bedrijfspand in Utrecht een grote partij nep merkkleding aangetroffen en in beslag genomen. De partij nep Philipp Plein, Dsquared en Dolce & Gabanna kleding is circa 200.000 euro waard.

Agenten controleerden afgelopen zaterdag een bestelbus in Leidsche Rijn. Bij controle van de voorschriften van de Wet Vervoer Goederen bleek dat bus een grote partij kleding vervoerde. De chauffeur van de bus, een 40-jarige Rotterdammer, kon geen pakbonnen, vervoersbewijzen of andere documenten overleggen. Na controle van de kleding kregen de agenten al snel het vermoeden dat het hier om een partij nep merkkleding ging.

De bestuurder en zijn bijrijder, een 23-jarige man uit Rotterdam werden aangehouden en de bus en kleding in beslag genomen. Door een deskundige van de politie-eenheid Den Haag op het gebied van nep merk producten, is vastgesteld dat het inderdaad allemaal nep merkkleding betrof. Verder onderzoek leidde naar een opslagloods bij een bedrijventerrein in Utrecht. In de loods is een grote hoeveelheid nep merkkleding aangetroffen.

In de loods werd een 33-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel. Bij de verdachte zijn een aantal telefoons, bijna vierduizend euro in contanten en zijn auto in beslag genomen. Even later werden op het thuisadres van de verdachte nog eens drie mannen uit Utrecht aangehouden. Zij waren bezig dozen uit het huis in twee personenauto’s te laden. Ook in deze dozen zat zoals de deskundige vaststelde, nep merkkleding.

In totaal heeft de politie zes mannen aangehouden. Het gaat om vier Utrechters van 21, 33, 50 en 53 jaar oud en twee Rotterdammers van 23 en 40 jaar. De totale waarde van de aangetroffen kleding wordt geschat op rond de 200.000 euro. Alle verdachten zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. De betreffende merkhouders zoals Philipp Plein, Dolce & Gabanna en Dsquared doen aangifte van inbreuk op het merkenrecht.