Grote partij XTC-pillen gepakt bij invallen in onderzoek drugshandel via dark web

In een onderzoek naar drugshandel via het dark web heeft de politie aanhoudingen verricht en een partij harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

Het gaat om een langer lopend onderzoek naar drugshandel. In samenwerking met de Duitse justitie werden daarvoor in februari twee mannen aangehouden. Een 40-jarige man uit Voorburg zou volgens het onderzoeksteam de verkoop op het dark web hebben georganiseerd, een 38-jarige man uit Pijnacker reed vervolgens naar Duitsland om daar pakketjes drugs op de post te doen. De Duitse justitie vermoedt dat op deze wijze de verkoop en levering van drugs via Duitsland aan vele honderden klanten wereldwijd plaatsvond.

De man uit Pijnacker, die de pakketjes in Duitsland op de post deed, is voor zijn aanhouding enige tijd geobserveerd door de recherche. In die periode bracht hij regelmatig bezoekjes aan de 33-jarige man uit Rotterdam. Er is verder onderzoek naar die man gedaan, omdat het vermoeden bestond hij de drugs leverde aan de man uit Pijnacker. Op 22 april werd de Rotterdammer aangehouden.

Bij de doorzoekingen werd onder meer een groot geldbedrag aangetroffen. De verdachte had ook allerlei goederen die gebruikt kunnen worden voor de productie van drugs. Na de doorzoekingen is nog een inval gedaan bij een bedrijf in Barendrecht, waar verdachte vaak kwam. Dat bedrijf werd gerund door een vader en zoon uit Spijkenisse.

In de bedrijfshal bleek nog recent op grote schaal drugs te zijn geproduceerd. Ook lagen er ruim 400.000 xtc-pillen opgeslagen. De vader en zoon uit Spijkenisse zijn daarop ook aangehouden. Het onderzoek naar drugshandel via het dark web wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De aangetroffen XTC-pillen. © Openbaar Ministerie (OM)