© US Army via Wikimedia Commons

Vuurwapen en drugs gepakt in vakantiehuisje kopstuk ‘criminele familie’ woonwagenkamp

De politie heeft bij de aanhouding van Toon R., een vermeend criminele kopstuk, een doorgeladen vuurwapen en drugs aangetroffen.

In het vakantiehuisje in Ede waar R. zat werd onder meer een doorgeladen vuurwapen gevonden, net als tientallen XTC-pillen, amfetamine en een handelshoeveelheid crystal meth. Bij de woning stond een bus geparkeerd. Daarin werden onder meer zoutzuur en apaan gevonden in ruim dertig vaten en jerrycans. Apaan en zoutzuur zijn grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Het lijkt er, volgens justitie, op dat R. tijdens zijn vlucht voor de politie gewoon is doorgegaan met criminele activiteiten. In het huisje werden tien mobiele telefoons gevonden. Ook daar wordt verder onderzoek naar gedaan.

Toon R. werd gisteren aangehouden en wordt gezien als een van de kopstukken van een crimineel familienetwerk rond een woonwagenkamp in Oss. Tijdens Operatie Alfa werd eind 2019 en begin dit jaar een groot aantal leden van het netwerk opgepakt. De verdachte was als enige nog voortvluchtig en daarmee een van de meest gezochte mannen in Brabant.