Een klein beetje hasj. © Crime-Nieuws.nl

Grote partijen hasj en tientallen aanhoudingen bij invallen professionele drugssmokkelaars

In Spanje is een criminele organisatie opgerold die grote partijen hasj smokkelde uit Marokko. Bij de actie zijn duizenden kilo’s hasj en tientallen aanhoudingen verricht.

Het onderzoek naar de drugsbende werd in maart 2020 gestart nadat een boot ontdekt werd voor de kust van Manilva. Tijdens een controle bleek er een partij hasj aan boord te liggen. In totaal 150 kilogram. Na de vondst werd een SUV in beslag genomen en zijn 21 verdachten aangehouden.

Verder onderzoek leidde naar Estepona waar een grotere partij hasj werd gevonden. Het ging in totaal om 1260 kilogram. Daarnaast zijn er zes voertuigen in beslag genomen. In de stad Barbate (Cadiz) werd een partij hasj van 1650 kilo aangetroffen. Ook daar werden voertuigen in beslag genomen en zijn er meerdere verdachten aangehouden.

Uiteindelijk heeft de Guardia Civil in het lopende onderzoek 36 verdachten aangehouden. Verder is er beslag gelegd op een boot, elf voertuigen en communicatiemiddelen. Volgens de Spaanse autoriteiten ging de organisatie zeer professioneel te werk en had ieder zijn eigen rol. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.