© Crime-Nieuws.nl

Grote wietkwekerijen ontdekt en opgerold in Den Haag na anonieme tips

De politie heeft na anonieme tips wietkwekerijen ontdekt in Den Haag en opgerold.

Naar aanleiding van de binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in. Op vrijdag werd in een flat aan de Erasmusweg een wietkwekerij ontdekt. Het ging om bijna 840 volgroeide planten. In dezelfde woning was in maart 2021 ook al een kwekerij aangetroffen. Daar stonden toen 847 hennepplanten.

Op maandag was het wederom raak en werd dankzij een anonieme melding een wietkwekerij aangetroffen in een portiekwoning in de Velpsestraat. Hier stonden 475 jonge plantjes. Er was al enige tijd sprake van wateroverlast en er werd regelmatige een sterke wietlucht geroken.

Beide woningen werden niet bewoond en waren volledig ingericht ten behoeve van hennepteelt. Ook was er in beide woningen sprake van een zeer brandgevaarlijke situatie. Zo werd er continu bijna 35 ampère gemeten op de Erasmusweg, terwijl normaal huiselijk stroomgebruik normaal gesproken niet hoger is dan kortdurend 6 ampère, aldus de politie. De zekering in de meterkast van de portiekwoning aan de Velpsestraat was provisorisch verzwaard. In beide gevallen was er sprake van diefstal van stroom.