© Crime-Nieuws.nl

Growshop opgerold in Rotterdam bij invallen crimineel samenwerkingsverband hennepteelt

In Rotterdam is bij een actie een growshop opgerold.

Onderzoek van de recherche leidde naar een growshop aan de Meyenhage. Volgens het onderzoeksteam kwam een crimineel samenwerkingsverband aan het licht dat zich op grote schaal bezig zou houden met het kweken en handel van wiet. Agenten kwamen vorige week dinsdag en woensdag en hebben verschillende panden doorzocht.

Bij de doorzoekingen werd onder andere een wietkwekerij en een drogerij voor toppen wiet aangetroffen. Daarnaast troffen agenten ruim twee kilo gedroogde wiet, een vuurwapen en verschillende luxegoederen waaronder auto’s en horloges aan. De spullen zijn in beslag genomen omdat ze mogelijk met crimineel vermogen zijn betaald.

In dit onderzoek zijn een man van 78 en een vrouw van 46 jaar aangehouden. De man is in voorlopige hechtenis genomen, de vrouw zit niet meer vast maar zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter. Naar een derde man, 52-jarige Rotterdammer, wordt nog gezocht. Hij staat nationaal gesignaleerd. Het onderzoek naar hennepteelt is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.