© crime-nieuws.nl

‘Haagse godfather Piet S. ontkent leiden drugsbende en zegt soort scheidsrechter te zijn in criminele milieu’

De Haagse godfather Piet S. die verdacht wordt van het leiden van een criminele organisatie ontkent alle aantijgingen en zegt alleen gefungeerd te hebben als soort scheidsrechter in de onderwereld.

Operatie Taxus werd in 2016 gestart door politie en justitie met als doel het criminele netwerk rond S. in beeld te brengen. Bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) waren tientallen berichten binnengekomen dat de bekende crimineel zich bezig zou houden met grootschalige handel in cocaïne. Zo werden er berichten onderschept dat hij weer een grote klapper zou hebben gemaakt. ‘Hij heeft zoveel geld verdiend, dat hij het momenteel niet kwijt kan’, aldus een van de berichten.

Uit verder onderzoek bleek volgens justitie dat de organisatie en de leden betrokken waren bij grootschalige handel in onder meer wiet, hasj en cocaïne. Het verdiende vermogen werd witgewassen via een constructie van bedrijfjes, de acht rechtspersonen die worden vervolgd. Het crimineel vermogen lijkt te zijn omgezet in een luxe levensstijl, auto’s, dure horloges, zonnebankstudio’s en onroerend goed in Nederland en Spanje.

S. zelf ontkent alle aantijgingen en zegt al jaren niet meer betrokken te zijn bij criminele activiteiten. Hij zegt nu in het criminele milieu alleen te hebben gefungeerd als soort scheidsrechter bij conflicten. Dat ging dan bijvoorbeeld om mislukte transporten of iets dergelijks. Daar kreeg S. soms bedragen voor vanwege de bemiddeling. Naast de vermeende Haagse godfather staan nog 35 andere personen terecht in deze zaak.