© Instagram

Half miljoen euro aan vervalste merkkleding gepakt na tip via Meld Misdaad Anoniem

De politie heeft na een tip via Meld Misdaad Anoniem een grote partij vervalste merkkleding aangetroffen en in beslag genomen bij een doorzoeking. Het gaat om rond een half miljoen euro aan fake designer.

Het onderzoek werd gestart na een binnengekomen tip over een persoon die in valse merkkleding zou handelen. Dit leidde naar een bedrijfspand aan de Rivium Promenade in Capelle aan den IJssel. De politie kreeg het vermoeden dat de man vanuit dit pand zijn handel in valse merkkleding en valse merkschoenen runde. Hij gebruikte het volgens een woordvoerder als opslag, maar ook als winkel voor zijn criminele activiteiten.

Op dinsdagochtend zijn agenten naar het pand gegaan en hebben een doorzoeking verricht. Eenmaal binnen werden grote hoeveelheden kleding aangetroffen. De verkoopwaarde van de kleding wordt geschat op zo’n 450.000 euro. De politie heeft het verzamelgebouw verder doorzocht en trof nog eens twee units met neppe kleding aan. De verkoopwaarde van die partij wordt geschat op rond de 50.000 euro.

Het Intellectuele Eigendom Fraude Team doet nader onderzoek naar de verdachte(n) en de omvang van de zaak. Er zijn op dit moment nog geen aanhoudingen verricht.