Handgranaat, vuurwapens en drugs gepakt bij inval Rotterdam in lopend onderzoek

Rotterdam – Op basis van verkregen informatie uit een lopend onderzoek heeft de politie maandagochtend een woning aan de Prins Hendriklaan doorzocht.

Bij de doorzoeking troffen de agenten wapens, munitie, verdovende middelen en een handgranaat aan. Als gevolg van deze vondst zijn een man en een vrouw gearresteerd.

Het arrestatieteam werd in de vroege ochtend ingeschakeld om de woning op het Noordereiland te betreden. Hierbij werd vermoed dat er mogelijk vuurwapens in het huis aanwezig waren.

De politie arresteerde een 47-jarige vrouw uit Rotterdam op verdenking van bezit van verdovende middelen. Een 40-jarige man, eveneens uit Rotterdam, werd gearresteerd vanwege wapenbezit, drugs, munitie en de aangetroffen handgranaat. Na grondig onderzoek werd vastgesteld dat twee van de drie wapens nep waren, terwijl de derde nog nader wordt onderzocht.

Het team explosieven verkenners (TEV) heeft de handgranaat onderzocht, maar voor uitgebreider onderzoek werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. De handgranaat is door de EOD meegenomen. Gedurende het incident werden drie woningen ontruimd, maar inmiddels hebben de bewoners weer toegang tot hun huizen.

Het onderzoek is nog gaande en de exacte rol van de gearresteerde man en vrouw wordt nader onderzocht door de autoriteiten.