HARC-team Rotterdam onderschept ruim 800 kilo cocaïne

Vorige week heeft het HARC-team Rotterdam, een samenwerkingsverband van Douane, Zeehavenpolitie, FIOD en Openbaar Ministerie (OM), twee cocaïne transporten onderschept. In totaal is er ruim 800 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De drugs hebben een geschatte waarde van om en nabij de € 25.600.000,-.

Woensdag 1 mei werden bij een controle van de douane 162 pakketten daarin ongeveer 150 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs zaten verstopt in de vloer van een container en werden met behulp van een scanapparatuur ontdekt. In de container zaten bananen afkomstig uit Ecuador en waren bestemd voor een koelopslag in België.

Vrijdag 3 mei werd opnieuw een partij drugs ontdekt. Bij een kwaliteitscontrole van een partij cassave werd een partij cocaïne ontdekt. Bij de controle in een koelhuis in Schiedam werd ontdekt dat de dozen naast de cassave ook pakketten cocaïne bevatten. Daarop werden direct de politie en Douane ingeschakeld. In totaal werden er 680 pakketten cocaïne uit de dozen gehaald. In elke pakket zat ongeveer 1 kilo coke. De cassave was afkomstig uit Costa Rica en was bestemd voor een bedrijf in Frankrijk.

Het HARC-team Rotterdam onderzoekt beide zaken. De cocaïne, ter waarde van circa € 25.600.000,-, is inmiddels vernietigd.

Bron: OM