Inval coffeeshop ‘De Mississippi’ in Maastricht na verkoop aan buitenlanders

Maandag 6 mei heeft de politie in Maastricht drie aanhoudingen verricht tijdens een onderzoek in coffeeshop De Mississippi. Het gaat om twee beheerders en een personeelslid van de coffeeshop.

Coffeeshops in Maastricht verkopen al sinds zondag wiet aan buitenlanders. De inval van vandaag lijkt daarmee te maken te hebben. Want de politie laat weten dat er een onderzoek in de boot is uitgevoerd nadat ze geconstateerd hadden dat er vanuit de coffeeshop diverse keren softdrugs zijn verkocht aan buitenlanders. Dit is in strijd met de huidige (onzin!) regelgeving. Bij het onderzoek is tevens de handelsvoorraad softdrugs in beslag genomen.

Wat een bizarre situatie. Nooit gedacht dat ik in mijn leven mee zou maken dat de Verenigde Staten coulanter tegenover softdrugs staat dan Nederland. Waar is ons zo geroemde gedoogbeleid gebleven? Het enige zinnige wat een overheid kan doen, is softdrugs volledig te legaliseren. Zolang we onze lever legaal van onze overheid kapot mogen drinken, zouden we ook legaal een jointje moeten kunnen roken.

Bron: Politie