Harddrugs aangetroffen tussen de wasmiddel tijdens verkeerscontrole op de A76

De politie heeft tijdens een controle op de A76 een partij harddrugs aangetroffen die verstopt zat tussen de wasmiddel.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid gaven in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht de bestuurder van een bestelbusje een stopteken om een verkeerscontrole uit te voeren. Tijdens de controle van het rijbewijs en de autopapieren roken de agenten de bekende geur van wiet en een sterke chemische lucht. In de asbak zagen ze ook de resten van een jointje en wat hennepresten. Dat was reden genoeg om verder onderzoek in te stellen.

Direct naast de bestuurdersstoel stond een plastic bakje met de opdruk ‘Kleur wasbuiltjes’. De chemische geur was nadrukkelijk aanwezig rond dit bakje. Na het openen van dit bakje zagen de agenten in een plastic zak een partij poeder. Dat bleek achteraf bijna 130 gram amfetamine te zijn. De bestuurder werd direct aangehouden en het bakje met inhoud in beslag genomen.

Na verificatie van de personalia in de politiesystemen bleek dat de 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats nog twee boetes van in totaal bijna 1100 euro moest betalen. Dit kon hij niet en daarom werd de auto buiten gebruik gesteld. De verdachte is vastgezet en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.

© Politie