De politie heeft na een aanrijding op de A16 een partij heroïne per toeval ontdekt en in beslag genomen. In totaal gaat het om 45 kilo. Een 34-jarige man uit Vlaardingen is aangehouden.

Woensdagavond vond rond 23.50 uur een kop staart botsing plaats op de A16 valk voor knooppunt Galder. Omdat er mogelijk sprake was van lichamelijk letsel werden de hulpdiensten ingeschakeld.

Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder van een blauwe Peugeot 106 achterop zijn voorganger, een zwarte BMW 3-serie, is gebotst. De blauwe Peugeot werd bestuurd door een 34-jarige man uit Vlaardingen en de BMW werd bestuurd door een 53-jarige man uit Baarle-Nassau. Beide mannen werden onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Toen agenten in de berm keken, op de plek van de blauwe Peugeot, troffen drie big-shopper tassen aan. In de tassen werd een grote hoeveelheid heroïne gevonden. In totaal bleek het te gaan om ruim 45 kilogram. De 34-jarige Vlaardinger is gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De heroïne is in beslag genomen.