De identiteit van de man die op Tweede Paasdag op het Seringenplantsoen in Ridderkerk werd doodgeschoten, is bekend. Het gaat om de 33-jarige Albanees Ilirjan Sula. Het slachtoffer maakte volgens de politie ook gebruik van de namen Durim Sula, Durim Sulku en Besnik Sulku.

Direct na de liquidatie startte de politie een groot onderzoek waar een team van 20 rechercheurs aan werkten. De identiteit van het slachtoffer was lange tijd een raadsel. Uiteindelijk weet de politie te melden dat het gaat om een Albanees die vermoedelijk al langere tijd in Nederland en mogelijk op meerdere locaties verbleef. Waar dat was, is onbekend.

Een dag na de liquidatie troffen agenten op de Regenboogkade in Rotterdam een zwartgrijze BMW aan die vermoedelijk gebruikt is door de schutters en na de liquidatie daar is achtergelaten. Op de auto zaten vervalste kentekenplaten met de combinatie 73-RF-VH. Het voertuig is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Op het parkeerterrein van het Seringenplantsoen is een donkerblauwe Volkswagen Transporter door de politie in beslag genomen. De bestelbusje stond dichtbij de Smart waarin het slachtoffer werd geliquideerd. De politie vermoedt dat het busje daar al enige tijd stond en mogelijk met de liquidatie te maken kan hebben.

Geliquideerde man in Smart Ridderkerk is 33-jarige Albanees

Foto: Politie