De politie heeft in een groot internationaal onderzoek een heroïnelijn opgerold.

Eind 2018 werd een partij 300 kilo heroïne aangetroffen in Italië, Genua, die de bestemming Roosendaal had. De politie in Nederland werd ingelicht waarop de recherche een onderzoek startte. Daaruit bleek dat een 44-jarige man uit Dordrecht een belangrijke rol speelde. Hij regelde, volgens de politie, bedrijfspanden en zorgde voor de juiste lading (deklading) om de heroïne te vervoeren.

In juni 2019 werd 170 kilo aangetroffen in een loods en werden 6 verdachten aangehouden. Bij verschillende politieacties werden vorig jaar verdachten aangehouden in onder andere Rotterdam, Bergschenhoek, Amsterdam en Roosendaal. Begin deze week werden de belangrijkste sleutelfiguren aangehouden. In Nederland werden drie verdachten van 44 tot 50 jaar in Dordrecht en Amsterdam aangehouden. Een 32-jarige vrouw werd in België aangehouden en nog een verdachte in Polen en zeven in Turkije.

Om deze drugslijn goed inzichtelijk te kunnen maken werd uitvoerig samenwerkt met Turkije, Italië, Duitsland, België, Spanje, Litouwen, Wit-Rusland en Kazachstan. Ook Europol speelde een belangrijke rol in de onderzoeken. De drugs werden vervoerd met vrachtwagens en iedere keer als de truck een landsgrens overging nam het land de observatie weer over. In Kazachstan werd vorig jaar maar liefst 1100 kilo heroïne aangetroffen in een vrachtwagen met natuursteen. De drugs zaten verstopt in deze stenen.