liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

Hoe komt DNA onschuldige verdachte liquidatie überhaupt in databank?

Er zijn nog veel vragen rondom de arrestatie van de 31-jarige plantenkweker uit De Lier die werd aangehouden in verband met de liquidatie van Reduan Bakkali (41) in Amsterdam. De grootste vraag is, hoe komt zijn DNA überhaupt in de databank?

Het Openbaar Ministerie (OM) meldde gisteren dat de directeur van een tropische plantenkwekerij niet langer verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. Zijn DNA werd gevonden op één van de wapens die werd gevonden na de moord.

De vader van de Westlander heeft aan RTL Nieuws laten weten dat het DNA van zijn zoon zou zijn opgeslagen toen hij 18 jaar oud was. Dit was in verband met een vernieling. Hij werd volgens de vader aangehouden en op het politiebureau zouden vingerafdrukken zijn afgenomen.

Als dit waar is dan is het helemaal een raadsel hoe het DNA in de databank is gekomen. Want afname van vingerafdrukken is heel wat anders dan DNA. Dus hoe komt het DNA van de man uit De Lier in de databank? Het OM laat aan RTL Nieuws weten niet op de uitspraken van de vader te willen reageren. Zo blijft het wel een mysterie hoe het DNA van de man in de databank is gekomen.

Als hij echt alleen voor vernieling is aangehouden dan moet zijn DNA zeker niet worden opgeslagen en zou het OM dit uit moeten laten zoeken. Het kan natuurlijk ook nog dat hij voor meer dan vernieling is aangehouden. Het is hoe dan ook een rare zaak rond het DNA van de Westlander en de Mocro Maffia liquidatie.