Uzi, Skorpion, politiekleding en gestolen Audi S4 bij invallen en doorzoekingen Utrecht

De Utrechtse recherche heeft in het onderzoek naar de gestolen politiekleding invallen gedaan en doorzoekingen verricht. Hierbij zijn aanhoudingen verricht en onder meer automatische vuurwapens (Uzi & Skorpion) in beslag genomen.

De politie had al eerder bekendgemaakt dat op 20 maart aanhoudingen zijn verricht in het onderzoek naar de gestolen politiekleding. Nu blijkt dat alle gestolen kleding gevonden is bij de invallen en huiszoekingen in drie panden en twee garageboxen.

Verder troffen agenten ook nog verschillende vuurwapens zoals een Uzi, Skorpion en handvuurwapens. Daarnaast werd ook nog een handgranaat aangetroffen en spullen die gebruikt worden bij plofkraken zoals gasflessen en een gestolen Audi S4.

Naar aanleiding van de doorzoeking werden nog eens twee verdachten aangehouden voor wapenbezit. Daarnaast nam de recherche vijf voertuigen in beslag en werden er onder andere meerdere verpakkingsmaterialen aangetroffen die waren buitgemaakt op 27 februari bij de overval op de pakketbezorger met politiekleding.

Drie van de vijf verdachten zitten nog vast. Deze mannen van 20 en 18 jaar zijn donderdag 5 april voor de Raadkamer verschenen. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het klemrijden en beroven van de pakketbezorger op 27 februari. De rechter heeft hun voorarrest met 45 dagen verlengd. De andere twee verdachten van alleen verboden wapenbezit zijn op vrije voeten.