Hogere straf dan geëist inzake voorbereiding liquidatie topcrimineel Noffel in Berlijn

Het gerechtshof heeft tot 9 jaar cel opgelegd voor voorbereiding van de liquidatie van Naoufal F. alias Noffel.

Eerder legde de rechtbank Amsterdam zeven jaar cel op voor de voorbereidingen. De verdachten zijn in hoger beroep gegaan en wederom is er 7 jaar geëist. De destijds opgelegde straf was conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM). De vijf mannen zouden in 2015 voorbereidingshandelingen hebben getroffen om F. te liquideren. Het meeste bewijs tegen de verdachten komt uit gekraakte berichten uit Ennetcom pgp-toestellen. Justitie en politie wisten in 2019 toegang te krijgen tot een grote hoeveelheid berichten waaronder chats over de mogelijke liquidatie van Noffel.

Het hof acht bewezen dat de verdachten in de zomer van 2015 samen met anderen naar Berlijn zijn gereisd om Noffel te liquideren. De verdachten beschikten in Berlijn over geladen vuurwapens en een motor. Er werden voorverkenningen verricht en via zogenoemde PGP-telefoons werd gecommuniceerd of het slachtoffer was gelokaliseerd. De groep stond klaar om direct toe te slaan zodra hun doelwit ergens gesignaleerd zou zijn. Het plan was om hem vanaf een motor, op klaarlichte dag en in een drukke winkelstraat, door zijn hoofd te schieten. Na ongeveer 3 weken werd duidelijk dat topcrimineel Noffel niet (meer) in Berlijn was en zijn de verdachten naar Nederland teruggekeerd. 

De 36-jarige en 39-jarige man zijn in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9 jaar respectievelijk 7 jaar voor het voorbereiden van een liquidatie van Nouafal ‘Noffel’ F. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam beslist. De eis van het Openbaar Ministerie voor beide verdachten was 7 jaar gevangenisstraf. Het doelwit zelf zit inmiddels een levenslange gevangenisstraf uit voor betrokkenheid bij liquidaties.