Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Holleeder: ‘Ik ben een boef. Best een grote boef. Maar ik gaf geen opdracht voor liquidaties.’

Het proces tegen Willem Holleeder alias ‘De Neus’ gaat vandaag weer in volle gang verder. Het is de vijfde dag en Holleeder wordt geconfronteerd met enkele fragmenten die zijn zus Astrid stiekem heeft opgenomen.

Willem Holleeder praat in dit proces veel zoals hij eerder ook had aangegeven te gaan doen. Daarbij zijn enkele opmerkelijke zaken naar voren gekomen waar zijn zus Astrid geen woord aan vuil maakt in haar succesvolle (fictie) boek over haar broer.

Zo meldde Holleeder dat zijn zus jarenlang een relatie heeft (of heeft gehad) met een zeer grote naam uit het criminele milieu. Het gaat namelijk, volgens Holleeder, om Johan Verhoek alias ‘De Hakkelaar’. In het criminele milieu waren al veel langer geruchten dat Astrid een relatie heeft met de beruchte ‘Hakkelaar’.

Over de Hakkelaar zegt Astrid zelf geen woord in haar boek aangezien dat niet heel goed past bij het beeld van een zielig slachtoffer (als het allemaal klopt). Als je je dan wilt ontworstelen aan je ‘criminele broer’ dan is het heel apart als je een relatie aangaat met een andere grote naam uit het milieu. Astrid zelf heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen dat ze een relatie heeft of had met Johan V. alias ‘De Hakkelaar’.

Verder zei Holleeder dat hij misschien wel ‘een boef is’, ‘best een grote boef’ naar eigen zeggen, maar dat hij geen opdracht heeft gegeven voor liquidaties. Als je kijkt naar alle bewijzen tegen ‘De Neus’ dan blijft er niets over dan wat verklaringen van zussen en een ex met mogelijk een dubbele agenda. Voor de rest is er helemaal geen bewijs tegen Willem Holleeder voor betrokkenheid bij liquidaties. Het gaat allemaal om geruchten.

‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.