© Politie

Politieagent in het nauw schiet na mishandeling op ‘gezellig carnavalsfeest’

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aanhoudingen verricht in verband met mishandeling van een agent in Vaassen. Tijdens een ‘gezellig carnavalsfeest’ liep het uit de hand en werd een agent tegen zijn hoofd geschopt.

Twee agenten surveilleerden rond 02.20 uur tijdens een tot dan toe gezellig carnavalsfeest en spraken op de Dorpsstraat iemand aan vanwege wildplassen. Daarop ging er aanvankelijk één persoon (en later acht) zich hiermee bemoeien, waarna het heel snel escaleerde.

Eén politieagent werd tegen de grond gewerkt en werd meerdere keren getrapt tegen zijn hoofd. Zijn collega werd ook geschopt en geslagen. Om de boel weer onder controle te krijgen trok één van de agenten een pistool en heeft een waarschuwingsschot gelost.

Twee andere agenten waren inmiddels ter plaatse gekomen en konden de twee jongens van 19 en 20 jaar oud uit Emst aanhouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Eén van de agenten werd overgebracht naar het ziekenhuis en de ander kon ter plekke worden behandeld. De politie onderzoekt de zaak.