Holleeder, Teeven & Dick V. ontkennen elkaar ontmoet te hebben in 2005

Staatssecretaris Fred Teeven ontkent in alle toonaarden dat hij als officier van justitie in 2005 in een café in Zandvoort een ontmoeting heeft gehad met Willem Holleeder. De rechtbank in Amsterdam startte een onderzoek nadat een getuige tijdens een proces had verklaard over de ontmoeting. Volgens de getuige zou ook Dick V. aanwezig zijn geweest bij de ontmoeting.

De broer van de eigenaar van het café in Zandvoort, Remko van Lent, verklaarde over de ontmoeting tijdens een proces omtrent afpersing in de bunker in Amsterdam. Ten tijde van de vermeende ontmoeting was Teeven officier van justitie en betrokken bij het onderzoek naar Holleeder.

Ook Holleeder en Dick V. ontkennen dat zij in 2005 een ontmoeting hebben gehad met toenmalig officier van justitie Fred Teeven. De rechter besloot na de opmerkelijke verklaring van getuige Remko van Lent zelf tot een onderzoek en gaf de officier van justitie de opdracht om precies uit te zoeken wat er waar is van de beweringen van Van Lent. Na enig onderzoek liet de officier vandaag weten dat Holleeder en Dick V. zich niks kunnen herrineren van een ontmoeting met Teeven in het café.