Hollywood-acteur Kevin Spacey is uit de kast gekomen nadat hij beschuldigd werd van aanranding van een destijds 14-jarige acteur Anthony Rapp. Veel mensen vinden het nogal ongepast om op dit moment uit de kast te komen.

De acteur vertelde dat Spacey zich vergreep aan hem in 1986 toen hij speelde in musicals op Broadway. Spacey was toen 26 jaar oud en een nog onbekende acteur. Hij zou bij Rapp in bed zijn geklommen en vervolgens op hem gaan liggen. De acteur zou het slachtoffer met kracht op het bed hebben geduwd, maar Rapp kon alsnog ontsnappen.

Kevin Spacey heeft zelf gereageerd via Twitter en heeft verklaard geschrokken te zijn van de beschuldiging. Hij schrijft dat hij het zich niet kan herinneren maar maakt excuses voor ongepast dronken gedrag. Dat was niet alles want hij komt ook gelijk uit de kast in hetzelfde bericht.

Dit komt op veel kritiek te staan want veel mensen vinden het een nogal rare moment om nu uit de kast te komen. Het is totaal niet van belang of Spacey wel of niet gay is dat staat helemaal los van de mogelijke aanranding van een minderjarige.