© Instagram

Hond bij aanhouding baas door arrestatieteam getaserd door politie

De politie heeft in Den Haag een hond getaserd.

Agenten gingen op zondag af op een melding in Den Haag en stelden aan de Zonneoord een onderzoek in. Toen de agenten daar aankwamen, werden ze aangesproken door een buurtbewoonster die de hond in een tuintje had opgesloten. De eigenaar van de hond zou een riem brengen en de hond meenemen naar huis. Terwijl de agenten met de bewoonster spraken, kwam de eigenaar aan lopen. De man maakte een geagiteerde indruk. Nadat hij de hond had vastgemaakt, liep hij terug naar zijn portiekwoning. Korte tijd later kwam de man zijn woning uitlopen en liep de trap af. Hij sloeg een ruit van het portiek in en reageerde volgens de aanwezige agenten agressief. 

Omdat de man erg agressief en onberekenbaar was en niet reageerde, kwam een politieonderhandelaar ter plaatse die contact met hem probeerde te maken. De man stond op een gegeven moment in het raamkozijn en dreigde naar beneden te springen. Na een tijdje ging hij naar binnen om vervolgens naar buiten te lopen. Op dat moment kwam een arrestatieteam in actie en heeft de man aangehouden.

De hond liep achter zijn baasje aan en viel de leden van het arrestatieteam aan. Daarop werd besloten om het dier uit te schakelen met een taser. Het beest raakte volgens de politie niet gewond. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex. Er is een onderzoek gaande om te kijken of de hond terecht werd getaserd.