© Politie

Honderden kilo’s cocaïne en 600.000 euro cash gepakt bij inval in loods Vinkeveen

De politie heeft bij een inval in een loods in Vinkeveen honderden kilo’s cocaïne en 600.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen.

Bij een controle afgelopen vrijdag werd een verborgen ruimte ontdekt in een bestelbus. In de ruimte werden sporen aangetroffen van vermoedelijk cocaïne. Verder onderzoek leidde naar een loods aan de Herenweg.

Bij doorzoeking van de loods trof de politie in verborgen ruimtes in totaal 235 kilo cocaïne aan. In en bij de loods waren ook een aantal auto’s aanwezig en in één van deze auto’s lagen enkele zakken met bankbiljetten. Bij elkaar ging het om bijna een half miljoen euro. Drie auto’s bleken ingebouwde verborgen ruimtes te hebben.

In de nabij gelegen woning van de huurder van de loods werd bij een doorzoeking ook nog eens een bedrag van 100.000 euro in bankbiljetten aangetroffen. Het geld, de cocaïne en de auto’s zijn in beslag genomen. Bij de actie zijn vier personen aangehouden. Het gaat om een 59-jarige man uit Breda, een 32-jarige man uit Amsterdam en twee mannen van 45 en 25 jaar oud zonder vaste woon-of verblijfplaats. De huurder van de loods en hoofdverdachte in het onderzoek is nog voortvluchtig.