© Politie

Tassen gevuld met 4,8 miljoen euro cash aangetroffen bij inval in woning Purmerend

De politie heeft in een onderzoek naar witwassen ruim 4,8 miljoen euro aangetroffen in een woning in Purmerend.

Een arrestatieteam viel op woensdag 23 september een woning binnen in verband met een onderzoek naar witwassen van geldstromen gelinkt aan de grootschalige en internationale handel in cocaïne. Bij doorzoeking werden zeven tassen gevuld met cash aangetroffen. Het ging in totaal om 4,8 miljoen euro. Verder onderzoek in de woning leverde nog eens 60.000 euro op.

Bij invallen en doorzoekingen van woningen van twee medeverdachten in Amsterdam werden luxe goederen, zoals dure merkkleding, merkschoenen en een Rolex horloge in beslag genomen. Ook zijn in totaal vijf luxe personenauto’s in beslag genomen. Eén daarvan was voorzien van een professioneel aangebrachte verborgen ruimte.

Onlangs leidde ditzelfde onderzoek tot twee andere doorzoekingen in Amsterdam en Amstelveen, waar de recherche en het hennepteam in beide woningen een wietkwekerij aantrof. Toen het team de Amsterdamse woning binnen viel, waren daar op dat moment negen personen bezig met het knippen van henneptoppen. Beide wietkwekerijen zijn ontruimd.

In de woning in Purmerend zijn twee mannen en één jonge vrouw aangehouden op verdenking van witwassen. Twee van hen zitten op dit moment nog vast. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

© Politie