Een deel van de partij cocaïne. © Politie

Honderden kilo’s cocaïne gepakt op strand Zoutelande en in haven Breskens

De politie heeft in de haven van Breskens en op het strand bij Zoutelande een partij cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten troffen op dinsdag in de haven van Breskens in een verborgen ruimte op een snelle motorboot ongeveer 300 kilo cocaïne aan. Kort daarna spoelde op het strand bij Zoutelande een tas aan met ongeveer 50 kilogram cocaïne. Het vermoeden bestaat dat beide partijen drugs met elkaar te maken hebben, want de drugs aan boord van de motorboot zijn vermoedelijk uit de Westerschelde gevist, nadat de cocaïne vanaf een vrachtschip overboord is gezet. Het schip was vermoedelijk onderweg naar Antwerpen.

Rechercheurs van de Landelijke Eenheid kwamen in een lopend onderzoek de drugs op het spoor. Na de vondst zijn er doorzoekingen verricht in de woningen van een aantal mannen evenals een verblijf op een camping in Emst. Bij deze doorzoekingen is een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten uit Urk (32 jaar), Kampen (55 jaar) en Zwolle (31 jaar) worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten in alle beperkingen. Het onderzoek naar de drugssmokkel is in volle gang.

Een deel van de partij cocaïne. © Politie