Politieagent die Marokkaanse collega hardhandig arresteerde vrijgesproken

Een politieagent uit Enschede die zijn Marokkaanse collega hardhandig heeft aangehouden, is vrijgesproken door de rechtbank.

‘Uit het dossier en de behandeling ter terechtzitting komt naar voren dat het incident op 27 mei 2016 grote gevolgen heeft gehad voor alle betrokken partijen. Zoals hiervoor is overwogen heeft verdachte niet strafbaar gehandeld. Verdachte wordt van de feiten waarop de vordering betrekking heeft vrijgesproken en er zal dus geen straf of maatregel worden opgelegd’. Aldus de rechtbank.

Op 27 mei 2016 werd agent Anis Raiss hardhandig aangehouden op een politiebureau in Enschede. Volgens de agent werden hij en zijn broer racistisch bejegend door de aanwezige agenten op het politiebureau. De twee waren daar om aangifte te doen van een oplichting via Marktplaats.

De gebeurtenis op het bureau in Enschede tussen twee collega’s en het langslepend proces is voor alle partijen ingrijpend en pijnlijk geweest. In de eerste plaats voor beide collega’s en hun familie, maar ook voor hun direct betrokken collega’s. Deze zaak kent zodoende louter verliezers en we betreuren zeer hoe dit alles gelopen, aldus een woordvoerder van de politie. De zaak is hiermee juridisch afgesloten.