Honderden werknemers fruitbedrijf De Groot beveiligd door politie vanwege afpersing zware drugscriminelen

De politie blijkt al bijna twee jaar tussen de 300 en 400 werknemers van fruitbedrijf De Groot in Hedel te beveiligen vanwege doodsbedreigingen en aanslagen uit het criminele milieu.

Dat meldt De Telegraaf. Het ging mis voor het bedrijf in het najaar van 2019 toen er een grote partij cocaïne in een container met bananen werd gepakt bij het bedrijf. Zware drugscriminelen houden het bedrijf verantwoordelijk voor het verlies. Er kwam een sms’je binnen waren gemeld werd dat fruitbedrijf De Groot in Hedel een boete opgelegd kreeg van 1,2 miljoen euro.

Als er niet binnen drie dagen betaald zou worden zou een willekeurige werknemer van het bedrijf worden geliquideerd. De eigenaren dachten eerst nog dat het om een grapje ging maar dat bleek al snel niet het geval te zijn. Wat de situatie nog erger maakte is een blunder van justitie. De volledige lijst met werknemers van het bedrijf was in het dossier beland en zodoende ook bij alle verdachten in de zaak.

Er zijn de afgelopen twee jaar op verschillende plekken aanslagen gepleegd die gelinkt zijn aan het fruitbedrijf. Het gaat om beschietingen, brandstichtingen en aanslagen met explosieven bij huizen van werknemers. Er zijn ook aanhoudingen verricht maar de politie kan nieuwe incidenten niet uitsluiten. Het onderzoek naar de bedreigingen en afpersing van fruitbedrijf De Groot is in volle gang.