Nederlander die zich voordeed als profvoetballer gepakt voor fraude in Colombia

Een Nederlander die zich voordeed als profvoetballer is in Colombia aangehouden.

Dat melden Colombiaanse media. Het gaat om Bernio V. die in de kustplaats Santa Marta, niet ver van Cartagena, werd aangehouden. Verschillende personen zouden tegen de Nederlander aangifte hebben gedaan in verband met mogelijke fraude. Hij deed zich voor als profvoetballer en hield er een luxe levensstijl op na, maar betaalde zijn openstaande rekeningen niet.

De verdachte hield dit enige tijd vol met de smoes dat elektronische overboekingen tijd in beslag nemen. Het ging helemaal mis toen vier prostituees direct cash eisten en toen bleek dat er geen geld te halen viel de politie erbij hebben gehaald. De Nederlander blijkt na onderzoek een spoor van onbetaalde rekeningen achter te hebben gelaten. Het gaat om onder meer rekeningen bij restaurants, hotels en kosten voor een plezierjacht.

Ook justitie in Nederland is op zoek naar V. die hem internationaal gesignaleerd heeft. Waarvoor dat precies is, is niet bekend. Tijdens zijn detentie bleek dat hij zijn advocaten ook niet had betaald waarop zij weigerden eten voor hem te kopen. De migratiedienst heeft het geld uiteindelijk voorgeschoten.