Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Honkballegende ‘Big Papi’ werd per ongeluk neergeschoten bij poging tot liquidatie op ‘verrader’

De honkballegende ‘Big Papi’ die recent werd neergeschoten in de Dominicaanse Republiek blijkt niet het doelwit te zijn geweest. David Ortiz werd per ongeluk geraakt.

De 43-jarige voormalig speler van de Boston Red Sox raakte in de nacht van 9 juni zwaargewond toen hij werd neergeschoten. Na onderzoek blijkt dat ‘Big Papi’ niet het doelwit was van de schietpartij. De kogels waren bedoeld voor een vriend van Ortiz die bij hem aan tafel zat.

Het ging om een doelgerichte poging tot liquidatie maar in plaats van het doelwit werd ‘Big Papi’ geraakt. De ex-profhonkballer raakte zwaargewond en wordt nog steeds behandeld in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Boston, onder meer een deel van zijn darmen en galblaas moesten worden verwijderd.

De opdrachtgever van de moordaanslag zou een man zijn die op de vlucht is voor de Amerikaanse justitie en banden heeft met het Mexicaanse drugsmilieu. De vriend van Ortiz die eigenlijk dood moest, zou de naam van de man jaren geleden hebben doorgegeven aan de Amerikaanse autoriteiten.

De politie heeft nu elf personen aangehouden waaronder de vermoedelijke schutter. Het onderzoek naar de mislukte liquidatie is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.